Nyheter

24. okt, 2021

Det hälsointyg som hittills har gällt vid resa till de flesta EU-länder är inte längre giltigt.

Du måste nu ha ett hälsointyg som ska utfärdas av en officiell veterinär inom 48 timmar före lastningen. Veterinären registrerar intyget i EU:s gemensamma digitala system TRACES.NT.

OBS! Nytt från 6/11 2021: För att intyg ska kunna utfärdas måste anläggningen som hästen reser ifrån vara registrerad i Jordbruksverkets register och ha ett SE-nummer. Anläggningen måste också vara registrerad om du ska ta emot hästar från andra länder inom EU. Detta görs av den som driver anläggningen genom en e-tjänst på JBV:s hemsida www.jordbruksverket.se minst 4 veckor innan hästen ska resa. Anledningen är att dessa uppgifter inte längre kan registreras av veterinären, utan att Jordbruksverket nu måste lägga in uppgifterna om anläggningen i det EU-gemensamma  datasystemet TRACES.NT.

Även anläggningen i mottagarlandet och transportören måste vara registrerade i sina respektive länder. Kontrollera i god tid att detta är gjort!

16. jul, 2021

Jag har semester vecka 29, åter i tjänst måndag 26/7.

26. jun, 2021

Den här veckan har jag stängt för ombyggnad och flytt till min nya lokal på Gnestavägen 2A i Vagnhärad.

Välkommen åter nästa vecka!

20. maj, 2021
Min klinik deltar i Vaccinate for Africa 2021 för att bidra till kampen mot rabies
Vaccinate for Africa är en kampanj som drivs av Veterinärer utan Gränser – Sverige, med syftet att samla in medel till deras arbete med att stoppa spridningen av rabies.
Jag har valt att vara med och bidra till detta arbete genom att skänka en summa för varje vaccination jag utför. Genom att vaccinera din häst, hund eller katt hos mig mellan den 24:e-28:e maj är även du som djurägare med och bidrar!
17. maj, 2021
Vaccinera ditt djur hos mig mellan 24-28 maj så stödjer du kampen mot rabies!
Under denna period deltar jag i Veterinärer utan Gränser – Sveriges (VSF – Sverige) kampanj Vaccinate for Africa. Jag kommer under fem dagar skänka en summa för varje vaccination jag utför till VSF-Sveriges arbete med att utrota rabies. Gäller både häst och smådjur!
Välkommen att boka!